לאחר התקנה של אתר וורדפרס, מגיע השלב של הגדרות ראשוניות. אנחנו נעבור איתכם על ההגדרות החשובות ביותר שכדאי לבצע לאחר ההתקנה.
הגדרות וורדפרס ראשוניות
בתפריט של לוח בקרה נכנסים לאזור הגדרות > כללי
- שם האתר – כותבים את שם האתר שלכם.
- תיאור האתר – מדובר בסלוגן או תיאור קצר שמופיע ב-Title – כותרת האתר בחלק העליון של הדפדפן. בדרך כלל מכניסים לאזור הזה תיאור של כמה מילים בלבד. מומלץ לשלב מילת מפתח ראשית או כמה מילות מפתח חשובות לצורך קידום אורגני. תיאור האתר בדרך כלל יהיה תקף רק לעמוד ראשי של האתר, אלה אם כן תגדירו בהמשך אחרת לדפים הפנימיים. ההיגיון הוא שלכל עמוד באתר תהיה כותרת שונה. לכן, זה מצוין אם התיאור יופיע רק בדף הבית.
- האימייל של הנהלת האתר – תוודאו כי המייל שלכם נכון. זה יכול לשמש אתכם בעתיד לשחזור הסיסמה ומשיכת המייל אוטומטית לטפסים השונים שאתם הולכים ליצור באתר.
- רישום משתמשים – אם אתם רוצים ליצור אפשרות הרשמה לאתר תוכלו לסמן V באפשרות זו. בדרך כלל רישום לאתר לא יהיה שימושי.
- שפת המערכת – תוכלו לבחור כל שפה שתרצו עבור לוח הבקרה של וורדפרס. כמובן השפות הנפוצות ביותר הן עברית ואנגלית. בכל עת ניתן לשנות את שפת המערכת.
- אזור זמן – בוחרים ירושלים. פונקציה זו יכולה לשמש לתזמון פוסטים עתידיים באופן מדויק ועוד.
- מבנה תאריך – מומלץ לבחור באפשרות d/m/Y – יום, חודש ושנה. התאריך מופיע בדרך כלל בפוסטים שאתם מעלים לאתר שלכם ובישראל רגילים לפורמט מהסוג הזה.
- מבנה זמן – מומלץ לבחור באפשרות H:i אשר נפוצה יותר עבור אתרים בישראל.
- היום הראשון בשבוע – כמובן בישראל בוחרים ביום ראשון.
לא לשכוח ללחוץ על כפתור שמור שינויים.
הגדרות מבנה קישורים
בתפריט של לוח בקרה נכנסים לאזור הגדרות > מבנה קישורים
וורדפרס מאפשרת ליצור מבנה קישורים מותאם, לשיפור השימושיות והקידום האורגני של האתר. מומלץ להגדיר מבנה קישורים כאשר האתר טרי, כדי לו ליצור בעתיד מצב שתצטרכו לשנות כתובות ולפגוע בקידום האורגני בגוגל בגלל שינוי קישורים (דבר שמצריך מכם לבצע הפניית 301).
- ההמלצה היא לבחור באפשרות של מזהה הפוסט כדי להימנע מתיקיות מיותרות ולהציג את שם העמוד או הפוסט בקישור מיד לאחר כתובת הדומיין.
- בהגדרות נוספות ניתן לבחור שמות תיקיות ייעודיות לקטגוריות, פוסטים, מוצרים וקטגוריות מוצר. ההמלצה שלנו היא לבחור ב-category עבור בסיס קטגוריית מוצר ו-product עבור בסיס תגית מוצר. אך הדבר רלוונטי בעיקר אם אתם הולכים לבנות מוצרים בתוך אתר הוורדפרס שלכם.
- מבני קישורים של מוצרים – מומלץ לבחור באפשרות של.
כעת נשמור את השינויים.
תוספים ותבניות עיצוב
בדרך כלל לאחר התקנה ראשונית של וורדפרס, המערכת תציג לנו כמה תוספים ותבניות עיצוב שונות אשר כבר מותקנות במערכת. מומלץ להסיר תוספים ותבניות עיצוב שאתם לא הולכים להשתמש בהם. תוסף שאינו בשימוש עלול לפגוע הן במהירות הטעינה של האתר והן באבטחה של האתר.
- נכנסים לאזור תוספים > תוספים מותקנים ומוחקים תוספים שאתם לא צריכים.
- נכנסים לאזור עיצוב > תבניות – לוחצים על כל תבנית לא פעילה שאתם רוצים למחוק ומוחקים בפועל בעזרת הכפתור שנמצא מצד שמאל למטה.
אלו הפעולות שמומלץ לבצע בשלב הראשון לאחר התקנה של אתר וורדפרס, לפני שאתם מתחילים בהתקנה של תבנית עיצוב ותוספים חדשים.